Teater 2 « Margit Schiött

 

Teater 2 är en turnerande teatergrupp som i första hand gör musikteater för barn. Vi turnerar över hela landet, ofta i samarbete med de olika länsmusikstiftelserna. Vi har ingen fast scen men ateljé och kontor på Kronan i Luleå.

 

"ABC å D" - Foto: Erik Holmstedt

Målet med våra föreställningar är att väcka lust och nyfikenhet och vi vill gärna överraska med nya spännande ljud, oväntade händelser och oförutsägbar handling.Vi jobbar enbart med eget nyskrivet material. Det gäller både text och musik. Vi spelar alltid akustiskt och använder många olika instrument, både mycket ålderdomliga och moderna. Ibland bygger vi egna instrument. Vi vill att våra föreställningar ska vara som ett allkonstverk där alla delar är lika viktiga, orden, musiken och det visuella.

 

Margit Schiött gör också egna berättarföreställningar ibland utifrån kända sagor ibland utifrån verkliga händelser. Teater 2:s enda fasta medlem är Margit Schiött. Margit samarbetar med olika musiker beroende på vad det är för projekt. Oftast förekommande medarbetare är Thomas Lundkvist.

 

 

 

 

 

 

 

Medarbetare

 

Margit Schiött är från början bildkonstnär men har ar också arbetat som scenograf och skådespelare. Sedan mitten av 60-talet harhon arbetat för Rikskonserter och de olika länsmusikstiftelserna som artist menockså som scenograf och pedagog. Margit sysslar också med ljudkonst, allt från att bygga ”instrument” och göra egna ljudkonstverk till pedagogiskt arbete i form av ljudverkstäder.

 

 

 

 

 

 

Thomas Lundkvist är musiker och tonsättare som har komponerat bland annat för Sveriges Radio och TV. Thomas har spelat i en mängd olika grupper och gjort flera skivinspelningar. Han har sedan mitten av 60-talet turnerat i hela Sverige som musiker på uppdrag av Rikskonserter och de olika länsmusikstiftelserna. Thomas är också illustratör.

 

 

 

 

 

 

Föreställningar

 

Näktergalen


Ladda ner bilderna i stort format

 

“Än lever det gamla sagoberättandet” – Haparandabladet 30/9-2005

 

123 – En föreställning på väg


Ladda ner bilderna i stort format

 

“Siffror och fantasi i matematisk teater” – Avesta Tidning 7/3-2007

“Ett par att räkna med” Ludvika Tidning 7/3-2007

“Nummer passerar i revy” – Norrbottens-kurriren 21/2-2005

 

ABC å D


Ladda ner bilderna i stort format

 

Den lille pojken och lejonet

 


Ladda ner bilderna i stort format

 

Bullbuffa med puff

Ladda ner bilderna i stort format

 

Modellteater – för de allra minsta


Ladda ner bilderna i stort format

© Klara Nordin 2010 - Powered by Wordpress - Administration