Ljudverkstad « Margit Schiött

Ljudverkstad

Skaparkraft i Gällivare och Boden - Foto: Hans Granqvist

 

Ljudverkstan är ett av mina ”hjärtebarn”. Det har jag sysslat med av och till ända sedan 60-talet. Ett outtömligt och spännande område. Har haft ljudverkstad med både barn och vuxna. Laborerar också mycket själv och gör egna ljudkompositioner. Var ljudmakare tillsammans med Yessiqa Lövbrand och Mats Wikström  i en performance kallad ”Sträcket”. Det kommer förmodligen att bli mer sådant i framtiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sträcket" med Yessica Lövbrand - Foto: Lars Olofsson

Föreningen Kluster ordnar jam första söndagen varje månad. Vi är varannan gång på Malmgården i Luleå och varannan gång på Musikhögskolan i Piteå.

Vi håller på mellan 14.00 – 17.00.

Vem som helst får vara med. Ta med nåt att spela på och kom!

 

Under hösten 2015 och våren 2016 kommer Kluster att turnera till olika skolor i Norrbotten. Vi berättar om nutida konstmusik. Kanske visar någon film och har workshop med eleverna. Om det finns intresse avslutar vi kanske med en gemensam konsert.

 

 

 

 

 

Från ljud till bild

Två pilotprojekt i Luleå kommun

I processen att skapa en film börjar man vanligtvis med den rörliga bilden, och lägger sedan ljud och musik till bilden. Men vad händer om man vänder på ordningen och låter ljudet vara utgångspunkt för skapandet? Och vad händer om vi använder ljud istället för ord som manus till en film? Det undersökte vi i två workshop-baserad form med två grupper; en förskoleklass och en grupp pensionärer.

© Klara Nordin 2010 - Powered by Wordpress - Administration